Algeri, Tunis og Tripoli

Algeri, Tunis og Tripoli

Byggegjerder i Vika Oslo, temporært prosjekt

Prosjektet er inspirert av Oslos tidligere favela; røverstaden som Vika ble kalt ble på midten av 1850-tallet, der både ekstrem fattigdom og lovløse tilstander var en del av hverdagen. Derfor ble gatene oppkalt etter det ville Afrika, og het på folkemunne Algeri, Tunis og Tripoli.

Igjen er Afrika representert i Vika. Denne gang med med Ndebele inspirert veggmaleri fra Sør-Afrika – som er kopier av  Ndebelefokets husfasader overfør 1:1, hvor disse fasademaleri har en naturlig plass i hverdagen. Ndebele malerier skal i følge tradisjonen, kun utføres av kvinner. Maleriene forteller om familie, stammetilhørighet og status i samfunnet.

La Sape (The Society of Ambiance-Makers and Elegant People) flanørene fra Kongo er er også hedret – et kulturelt og visuelt  fenomen som oppsto i slummen av Brazzaville, Kongo på 1920 tallet, og som var en måte å trosse fattigdommen på.

Begge disse utrykkene er visuelle bevegelser som har vært brukt som en stille protest mot overmakten.

Verket er ikke  ferdig montert i Vika pr i dag – det er montert ferdig på på byggegjerder i Ruseløkkeveien og skal senere monteres i Munkedamsveien. Maleriet er på totalt 45 meter med en høyde på tre meter. Prosjektet er endel av et områdeløft i Vika, og er produsert av kulturbyrådet Mesèn. Miriam Hald har vært min dyktige assistent under produksjonen.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes