2007 Greeting from

Greetings from… part I og part II

  1. januar – 11. februar 2006, Halden Kunstforening 31. mai – 1. juni 2006, Oslo Kunstforening

Samarbeid med Vigdis Fjellheim

Dette todelte arbeidet var vårt bidrag til gruppe- og vandreutstillingen «Reiseblikk», kuratert av Anne Szefer Karlsen. «Greetings from» bestod av to stedsspesifikke installasjoner tilpasset Halden og Oslo kunstforeningers lokaler og format, utført som store veggmalerier i krysningsfeltet mellom maleri og installasjon. Vi valgte å nærme oss reiseproblematikken ved å fokusere på charterturismen, sentrert inn på forestillinger, generaliseringer og fordommer rundt den prototypiske turist. Fokuset lå på det gjenkjennelige og universelle ved det å være vestlig turist, der alle kommer hjem med de samme suvenirene og fotografiene.

Selv om sammenstillingen og bearbeidelsen av vårt innsamlede materiale var vår egen tolkning, lå interessen vår i de kollektive reiseminnene. Klassiske bilder fra «Syden» dannet utgangspunktet for motivkretsen i veggmaleriene. De sto i samspill med ulike objekter som suvenirer, pyntedokker, snurrende planter, kokosnøtt-spots, voksduker, afrika-kofferter, lyslenker mm. Arbeidene ble også akkompagnert av Ramb-oohs spesialkomponerte soundtrack «Palma de Mallorca».

De temporære arbeidene bestod blant annet av elleve meter veggmaleri, pidestaller med suvenirer som kastet falske skylines, samt fotoalbum med bilder av reiserekvisitter utplassert på ulike steder i Østfold.

Deltagende kunstnere: Henry Carroll (UK), Olaf Knarvik (N), Anne Helen Mydland (N), Torunn Skjelland/Vigdis Fjellheim (N), Krstin Tårnesvik/Hilde Jørgensen (N), Maya Økland (N).

 

I Oslo kunstforening utviklet arbeidet seg videre med et større og mer komplekst veggmaleri i flere lag. I tillegg bestod installasjonen blant annet av en skulptur av sammenteipede suvenirer omgjort til det optimale turistmonument samt stramt sammenbundne grupperinger av pyntedokker med tilhørende guider. På åpningen laget vi en scene for fotografering med et spesifikt utsnitt av utstillingen som kulisse. Her fikk publikum tatt sitt foto etter å ha valgt seg ut en rekvisitt (en ukulele, et bastskjørt, en sombrerohatt etc.). Bildene ble printet ut fortløpende, slik at man kunne ta med sitt foto som sin egen suvenir fra utstillingen.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes