Helsevakta i Trondheim

Helsevakta i Trondheim

To maleriserier / Trondheim, Sør-Trøndelag /2018

Til Helsevakta skal jeg produsere syv malerier til ulike pasientrom og tre malerier til brukestuer/fellesområder. Samtlige bilder tar utgangspunkt i et gammelt botanisk atlas og bilder fra eget fotoalbum.

Med utgangspunkt i det botaniske verket, supplert med egne fotografier fra egen hage, har jeg jobbet med fargesterke, stiliserte og iscenesatte portretter av blomster – inspirert fra en klassisk, kunsthistorisk stillebentradisjon. Maleriene skal monteres på pasientrommene og skal gi ulik identitet til de ulike rom. Til korridorene har jeg tatt utgangspunkt i ulike former for omsorgssituasjoner. Barn/eldre, pasient/omsorgsarbeider, barn/dyr. Alle
bilden er tatt i nord Norge og er fra mitt eget personlige fotoarkiv. Den lille jenta som er avbildet er er meg selv, og den eldre damen er min samiske oldemor.

Foto: Ingun Myrstad

 

 

 

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes