2014 MalerJam, galleri LNM

MalerJam, galleri LNM

Vigdis Fjellheim, Patrik Entian og Torunn Skjelland

10. mai – 31. mai 2013

MalerJam var et malerieksperiment og et sosialt prosjekt der det faste ensemblet besto av Vigdis Fjellheim, Patrik Entian og Torunn Skjelland.
I musikken beskrives jamsessions som anledninger hvor musikere møtes for å spille fritt og uformelt, gjerne med store innslag av improvisasjon. Jammen kan brukes til å finne nytt materiale, gode arrangementer eller som en sosial event der man øver.

Vi tok jammen inn i utstillingslokalet. Åtte kunstnere ble invitert til en uvant arbeidssituasjon for utøvelse av maleriet og til produksjon av en utstilling med et uforutsigbart forløp og utfall.
LNMs lokaler ble forvandlet til en eksperimentell arena der store veggmalerier vokste fram i løpet av uka fram mot utstillingsåpningen. Ingenting var bestemt på forhånd og alt var lov. Eierskap til maleriet ble visket ut, og prosessen, samarbeidet, dynamikken og innfallene var overordnet det ferdige resultatet.

De inviterte kunstnerne: Peder Kirkvaag Bugge, Fadlabi, Veslemøy Sparre Jansen, Morten Juvet, Hilde Kjønniksen, Jon Løvøen, Marianne Wiig Storaas og Grethe Unstad.
Prosessen ble dokumentert og vist under utstillingsperioden. På åpningen ble det servert egetbrygget øl i anledning MalerJam.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes